P A D I

PADI Opleidingen

PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors deze internationale organisatie verzorgd gecertificeerde duikopleidingen. PADI is verreweg de bekendste en grootste organisatie met PADI professionals in ruim 170 verschillende landen. Daarom kun je met een PADI brevet vrijwel overal terecht. PADI heeft opleidingen ontwikkeld voor de recreatieve sportduikers en professionele duikinstructeurs in een uitgekiend lessysteem waarbij in kleine stapjes nieuwe vaardigheden aangeleerd worden. De volgende stap wordt pas genomen als de voorgaande helemaal beheerst wordt. Hierdoor hoeft er aan het eind van de cursus geen examen afgenomen te worden. Tijdens de les wordt het wel duidelijk welke vaardigheden je beheerst. Door dit systeem zijn de opleidingen laagdrempelig en geschikt voor iedereen.

Verantwoorde Organisatie

PADI houdt zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen van duikopleidingen en lesmateriaal en is geen producent van duikmateriaal. PADI werkt met een kwaliteitsbewakingssysteem en houdt daardoor toezicht op de strenge eisen welke gesteld worden aan PADI duikscholen.
PADI promoot de duiksport en neemt als duikorganisatie verantwoordelijkheid voor het behoud van de onderwaterwereld. Hiervoor is een non-profit organisatie opgericht, Project AWARE Aquatic Awarness, Responsibility and Education. PADI geeft ook financiële ondersteuning aan soortgelijke projecten, in Nederland is dat ‘Duik Holland Schoon’.