Ga mee op reis en bezoek de allermooiste duiklocaties!

Een aantal keren per jaar organiseren wij duikreizen
naar de mooiste delen van de wereld.

De mooiste duiklocaties wereldwijd en wij regelen alles voor je!

Word lid van het duikteam en profiteer
van onze reizen.

Leer duiken of vergroot je duikvaardigheden tijdens een duikreis.

Maak van jouw duikreis een

onvergetelijk avontuur!

Volledig verzorgde duikreizen met een hoop gezelligheid!
Wil je meer weten? Ga je met ons mee?
Neem dan contact met ons op.

Spanje

Twee keer per jaar gaan we naar Spanje waar we diverse cursussen verzorgen. Zo kan je samen met ons de 4 buitenwaterduiken doen van jouw Open Water Duiker cursus. Verder verzorgen we daar de Advanced Open Water Duiker cursus en diverse specialties. Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Curaçao

Ben jij een liefhebber van zon en azuurblauwe zee?

Dan ben je bij ons ook op het juiste adres! Duikcentrum Leonardo verzorgt namelijk ook duikcursussen op Curaçao! Onze collega Jacob Jansma en zijn team nemen je graag mee onder water en zorgen voor een fantastisch verblijf op dit heerlijke eiland! Duikopleidingen, guided tours, accommodatie, huurauto, alles kan geregeld worden.
Zo kan je bijvoorbeeld bij ons in Leeuwarden de theorie- en zwembadlessen doen. En vervolgens ga je in Curacao met Jacob de vier buitenwaterduiken doen. Zo rond je de duikcursus af terwijl je geniet van je vakantie! Check de website van Jacob voor meer informatie: www.duikenincuracao.nl of neem contact met ons op.

REISVERSLAGEN

Bonaire, maart 2019. Een supergezellige duikreis met Duikcentrum Leonardo.

 

Het was donderdag 14 maart, de dag van vertrek naar Bonaire! Na een vlucht met de Dreamliner kwamen we aan in Kralendijk, waar het vervoer voor ons klaar stond om ons naar de geweldige appartementen van Djambo te brengen. De auto’s, lood en lucht waren top geregeld door AB Dive Bonaire. 10 dagen zon, zee, strand en gezelligheid. 8 duikdagen met in totaal 24 geweldige duiken aan de oost en westkant.

 

Kijk voor een sfeerimpressie naar onze foto’s op Flickr.

Rasdoo Atol

Een gemêleerd gezelschap meldt zich 14 november aan de gate op Schiphol; Martin, Wies, Wilma, Amanda, Jon, Kees en Marlous, Simon, Gerrit, Germaine, Mart, Eric, Peter, Glenn, Siebe en Marcel een mooie duikbende om de straten van Rasdhoo en Maafushi onrustig te maken. Wij vertrekken! In een lounge op het “Schiphol” van Wenen maken wij allemaal extra slaapuren; 8 uur overbruggen we met eten en suffen voordat onze vlucht naar Male vertrekt. Eenmaal in Male vertrekken met de boot vanuit de lokale luchthaven naar Rashdoo; echt heel speciaal!

Manoeuvrerend tussen de enorme waterplassen op de zandweggetjes bereiken wij onze voorlopige huisvesting; Shallow Lagoon. Dit eenvoudige maar prettige hotel staat op Rashdoo; een eiland wat je in een kwartier kunt belopen en waar de gekleurde huisjes afgewisseld worden door bouwvallen, bouwputten en kleine winkeltjes. Een behoorlijke cultuurshock en absoluut niet de Malediven zoals we onbewust in ons hoofd hadden; geen luxe resort langs parelwitte stranden maar een lokaal en “zeer authentiek” “soort van een dorp” waar je uit moet kijken voor het glas op het strand. Behalve op het kleine bikini- beach; daar is het heerlijk vertoeven op een schoon strand op een bedje in de schaduw. Vrouwen komen schaars tevoorschijn en als ze er zijn dan zijn ze omgeven door kinderen en bedekt van top tot teen.

 

De eerste dive sites waren Kuramathi Reef en Madivaru Corner; White tip Reef sharks, Eagle Rays, Murenes, Clownfishes in rode anemonen en schildpadden het hield niet op! De duikdagen vlogen letterlijk voorbij door de stroming deze week op Rashdoo, aangehaakt aan onze rifhaken genoten we telkens van de prachtigste beelden; hele blikken haaienvinnensoep kwamen voorbij om van de families Rog nog maar niet te spreken. Meegevoerd door de stroming passeert het rif ons als een “National Geographic in to The Blue” film. Madivari Channel, Rasdhoo Beyru, Coral Garden, VeliGadu Reef en om 06:00 ’s morgens Hammerhead point (zonder Hammerheads), al dit moois afgewisseld met IceCoffee, kreeft en gigantische baars bij het Lemon Drop restaurant (de noedels en rijst van het hotel kwamen onze neus uit).

 

Onze diveguide Mahey was ook ons aanspreekpunt en had alles prima geregeld, wel of niet in het hotel eten, BBQ, chillen op de zandbank, hulp met defecte duikbenodigdheden, niets was te gek en Mahey was bovendien een heel vermakelijk mannetje met veel kennis van de dive sites en vooral veel grappen en grollen.

 

Maafushi

Van Rasdhoo varen we naar Maafushi, wat als een overgang voelt van de jungle naar een metropool, ook al is Maafushi niet groot. Stingray Inn blijkt overboekt maar na een paar uur wachten lijkt het probleem opgelost door een avond overnachten in een ander hotel. Ook hier worden wij begeleid door ervaren duikgidsen; Suhey en Co duikburo, laten ons de meest fantastische plekken en zogenaamde “medium current” (wat zoiets is als met een permanente explosie uit je kleren geblazen worden) ervaren.

De ontmoeting met een tiental Nurse Sharks en Rays was de meest spectaculaire ervaring van deze week; wat mij betreft ongeëvenaard! Maafushi is unaniem door ons goedgekeurd voor een plek in onze top 5 van duikbestemmingen! Wij hebben een geweldige vakantie gehad! 

DUIKREIZEN AGENDA

02/11/2024

Droom duikreis Malediven

Tijd: 08:00-17:00
Kosten: €2525
Malediven Wij hebben weer een droom duikreis! 15 dagen naar de Malediven! Van zaterdag 02 november 2024 t/m zaterdag 16 november 2024.     We verblijven op het eiland Hanimaadhoo.…